Favn Hafjell

Midt i hjertet av Hafjell kommer den nye fjellandsbyen Favn Hafjell. Arkitekten Reiulf Ramstad har tegnet den urbane fjellandsbyen med fritidsboliger med ulike konsepter, som vil bli oppført trinn for trinn i tiden fremover.

Her vil du bo i innovative leiligheter eller chaleter/hytter inspirert av tradisjonell byggeskikk, i form av 2-4 etasjes trehus som gjenspeiler fjellene og faunaen rundt.

Fjellandsbyen ligger lett tilgjengelig på ca. 800 meters høyde, i en vestvendt helling ved Gondolens toppstasjon.
Med utsikt bare et fjell kan by på, frisk luft og direkte nærhet til alle fjellheimens opplevelser og aktiviteter, vil Favn Hafjell stikke seg ut som en ettertraktet helårsdestinasjon.

– det gode liv på Mosetertoppen

Fra Favn Hafjell har du direkte ski inn/ut til alpinanlegget, som ligger rett bak gondolheisen.
Alpin
Gondolheisen frakter deg fra dalen og opp de 586 høydemetrene til Mosetertoppen.


Gondol
Her har du Norges beste løypenett for langrenn (600 km) rett utenfor døren.
Langrenn
Downhill utleiesykler finner du i Hafjell Bikepark, og terreng-, sti- og downhillsykling rett rundt hjørnet.
Sykkel
Solen har fritt spillerom over området fra tidlig formiddag til solnedgang i vest/nordvest på sommeren.
Sol
Området ligger på ca.800-835 moh., og har normalt vinter- og snøsesong fra tidlig november til april/mai.
Snø

Hvilke typer fritidsboliger vil bygges ut i første omgang?

Leilighetstunet består av 27 leiligheter over fire etasjer med heisadkomst. Leilighetene er i hovedsak fra 60 til 90 kvm. Ett av signaturelementene til Leilighetstunet er de karakteristiske vindusformene som gir vakkert lys, storslagen utsikt og unik romfølelse. Flere av leilighetene vil få balkong hvor de fine soldagene kan nytes. Parkeringsplass medfølger.

Rekketunet består av chaleter med til sammen 28 chaletleiligheter med størrelser fra ca. 90 til 120 kvm. Alle får peis, balkong/terrasser og parkering. Det vil være vidstrakt utsikt fra dette området. På oversiktsbilde vil du se disse i hellingen på oversiden av Leilighetstunet.

Som en integrert del av prosjektet planlegges det fasiliteter som restaurant, bakeri/café, skiutleie, sportsbutikk, skigarderober, mm.

Leilighetstunet – fullt møblert og tilrettelagt for utleie
Leilighetstunet blir tilrettelagt for utleie og gjennom sin attraktive utforming og sentrale beliggenhet vil alt ligge til rette for gode inntektsmuligheter. Leilighetstunet vil leveres fullt møblert med en innbydende møbelpakke av god kvalitet. Det er lagt opp til en fleksibel utleie og hvor mye man ønsker å leie ut er opp til den enkelte, dog minst 12 valgfrie uker i perioden mellom 1. desember til 25. april (derav deler av jul/nyttårshelg, del av påskeuke og 2 vinteruker (uke 7-9)).

Utleien vil skje gjennom HafjellKvitfjell Booking (AlpinCo), og de vil administrere dette i sin helhet, herunder markedsføring, booking, renhold og vedlikehold. Dette vil være med på å gi en bærekraftig drift av omkringliggende servicetilbud og gi liv og næring til fjellandsbyen gjennom hele året.
Left
Right
Favn Hafjell er et samarbeid mellom AB Invest og Alpinco. I prosjektet er også Aksel Lund Svindal og arkitekt Reiulf Ramstad viktige bidragsytere.

- På Mosetertoppen ønsket vi å gjenskape en fjellandsby med egen karakter – et sted du vil huske fordi det skiller seg ut fra alle andre steder. Det har arkitekt Reiulf Ramstad fått til, forteller tidligere toppalpinist Lund Svindal i møte med arkitekten. Begge ser lyst på fremtiden på Mosetertoppen.

Med inspirasjon fra fjellandsbyer nedover i Europa har den anerkjente arkitekten jobbet frem et spennende og unikt prosjekt. Resultatet er en innovativ og bærekraftig landsby av fritidsboliger og sosiale arenaer, med røtter i distriktets eldre byggeskikk rundt gårdstun.

Målet med Favn Hafjell er at fjellandsbyen skal favne alle som elsker å være på fjellet hele året. Her skal man kunne senke skuldrene, roe pulsen eller være aktiv – store og små, alene eller sammen, med eller uten bil. Livet skal være gøy på Favn Hafjell!
Arkitekten og eier mot felles mål
Hafjell er kjent for sitt aktivitetstilbud, med alpinbakker i særklasse og endeløst med skiløyper innover i fjellene. I sommerhalvåret byr området på mange tur- og sykkelløyper og fantastiske naturopplevelser. I lokalmiljøet kan du delta på kulturelle arrangementer og ikke minst nyte fortreffelig kortreist mat.
Rike naturopplevelser og aktiviteter rett utenfor døren
Reis med toget, og gondolen tar deg fra togstasjonen og rett opp til Mosetertoppen. Velger du bilen, har du egen parkering tilknyttet tunet du bor på. Og det beste er at når du først er der, har du alt du trenger i umiddelbar nærhet; ski- og sykkelutleie, restauranter, kafeer og aktiviteter for store og små. La bilen stå parkert – enten hjemme eller på tunet. Tryggere for barna, friere for de voksne, godt for miljøet.
La bilen stå
Opplevelsen av å være på fjellet har du med deg også innvendig. De robuste trehusene blendes naturlig inn i landskapet og store vinduer slipper lyset og naturen inn. Valget av materialer forsterker følelsen av å fortsatt være ute, der du sitter og skuer utover fjellandskapet og dalen under.
Liv i naturen – også innendørs
– her kan du gå til alt
Interessert i Favn Hafjell?
Meld interesse ved å fylle ut kontaktskjemaet under, så holder vi deg oppdatert på prosjektet.
Stian Pøhner
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Torstein Kirud
Eiendomsmegler MNEF
Kontakt
Sosiale medier
Informasjon
Vi bruker cookies for å gi deg den beste opplevelsen. Les mer her!
Ok, ikke vis igjen
Close
Vi bruker cookies for å gi deg den beste opplevelsen. Les mer her!
Ok, ikke vis igjen
Close